800 szó spanyolul – 6 hónapos kihívás

A nyelvtudás alapja a szókincs. Ha fogalmad sincs a nyelvtanról, de a kulcsszavakat egymás mögé teszed, meg fognak érteni.
„Én akarni enni! Én éhes. Te adni étel” – ugye, hogy semmi nyelvtan nincs benne, mégis érthető, hogy mit akartam mondani? Ha a szókincsed megvan, az már fél siker a nyelvtanulásban.

Van napi 20 perced a jövődre?

A spanyol nyelv teljes szókészlete kb. 28000 szóból áll, a hétköznapi aktív nyelv, viszont csak kb: 2-3000 szót beszél. Ezek közül is kiválogattuk, összeállítottuk azt a

800 szót, amit a leggyakrabban használnak.

Az összeállításhoz segítségünkre volt Timothy Ferris 625 szavas gyűjteménye, amit szükségszerűen kiegészítettünk.
Tim Ferris amerikai vállalkozó, üzleti befektető életmódguru. A világhírű „4 órás munkahét” című könyv írója. Szemtelenül azt állítja, hogy a megfelelő stratégiával minden nyelv megtanulható 6-12 hónap alatt egy 90%-os középszinten. Annyira, hogy már meg tudod értetni magad az adott nyelven (többek között magyarul is megtanult).

Az ő stratégiájában szerepel speciálisan összeválogatva 625 olyan szó, amit a világon minden nyelvén a legtöbbet használnak. Ebből a listából indultunk ki. A magyar és a spanyol nyelv sajátossága és gazdagsága szerint ezt a 625 szót egészítettük ki 800 szóra.

Ez azt jelenti, hogy átlagban hetente adunk 30 szót, 26 héten keresztül. Ha csak hétköznap tanulsz, akkor ez napi 6 szót jelent.

A kihívás teljesítésének a kulcsa a rendszeresség és a fokozatosság. Minden hétköznap foglalkoznod kell vele legalább 20 percet, nem hagyhatsz ki egy napot sem. Szombaton ismételj, vasárnap pihenj!
Az Élmény Spanyol oldalunkon egy éves hozzáférést kapsz a „800 szó kihívás” tartalmunkhoz. A szócsomagok hetente fognak megnyílni neked. Így segítjük a fokozatos és folyamatos tanulásod.

A heti szócsomagodhoz interaktív játékokat készítünk, a szavak kiejtését Alvaro-val gyakorolhatod.

A szavakat Quizlet csomagokban és lebegő szókártyákon is megkapod.

A kihívás díja mindössze egy koncertjegy ára: 5.990Ft- egyszeri összeg, amit az alábbi gombra kattintva azonnal elkezdhetsz!